Friday, 6 February 2009

Cerita Balik Kampung

Hooray after about 4 months kami had a very best time to balik kampung. Lepas raya Aidilfitri lepas kami tak berpeluang balik kampung so raya Cina kali ni kami sama2 menyibukkan jalanraya utk balik kampung. My kampung kat Baling Kedah. Iqbal pun seronok sangat. Raya cina kat on 26 Jan (monday) so, utk elak trafik yang sibuk we started our journey pagi Ahad 25 Jan. Jalan dah clear.

As usual we not gonna use PLUS high way 100%, Kami guna highway dari Rawang & exit Tanjung Malim, having the simple breakfast at Tanjung Malim food court, then guna jalan biasa ke Gopeng. Kami mmg pilih to use this route sebab tak bosan sangat. Dari Gopeng guna highway la sampai exit Kuala Kangsar. Then, dari situ guna jalan Kuala Kangsar-Grik melalui Lenggong. Sampai Grik nak cepat lagi kami guna jalan Grik-Balik melalui hutan tau. Kena hati2 betul guna jalan nih sebab banyak bukit and selekoh tajam.

Sampai kampung dah tengah hari apa lagi tak sabar la nak makan masakan mak kan. Mak tok, atok, angah, anjang, acu, kak izzah & kak Dina dah lama tunggu Iqbal and Mikhail tau.

At night plak we had the simple BBQ. kira sangat koboi ler sebab tak plan. Papa ajak adik2 ipar dia cari bahan. Angah bersihkan ayam & sotong while mama tukang merinate semua, then anjang plak do the BBQ.

Satu family besar Pak Mustafa ada lepak kat luar sambil BBQ sampai pukul 11pm jugak ler......
Seronok betul budak-budak semua.





Iqbal dan kak Iffah. Iqbal kurang ngam ngan kak adik ni tau may be sebab depa beza setahun jer. Kak Iffah tengah demam masa nih.


BBQ tengah disediakan oleh Anjang dan Acu.


Siap dan ready semuanya. Simple BBQ ada ayam, sotong dan sosej.


p/s: Papa kata dia plan nak organize BBQ everytime balik kampung. OK gak kan




2 comments:

mURis said...

weiii camera angah lg byk gambar weh...ada masa nanti angah msk lam blog

mas,sam,iqbal&mikhail said...

Ok
ya la masa kejadian tak dan nak ambik gambaq sungguh. Balik sini baru kata leii ni ja ka.