Thursday, 5 February 2009

Bila rindu bertandang

Lama sungguh tak update blog nih. satu sebab utama nya lap top down ler (technical problem tuh). Actually I selalu update blog using laptop Acer. pastu ada problem ngan kipas nya. Asyik cepat jer panas at last dah down tak bole guna lagi. Huwaa.

we have another one cik putih apple saya tuh. kena do something ngan C*lcom nyer broadband utk dpt guna. Asyik lupa jer nak bawak gi celc*m akhirnya dah tak bole buat apa semlm baru hubby bawak kan. Thanks papa.

Hasilnya ni ha nak tanam azam semula la. Rajin mengupdate blog nih. Banyak aktiviti but tak banyak entry nak dia buat sbb kesuntukan masa as usual.

Banyak cerita Abang Iqbal and adik Mika nak mama share kan di sini hopefully I have energy utk buat semua tuh.

Masa mama tulis ni anak-anak and papa anak tengah layan movie spiderman kat bilik atas. Mama plak masih kat bawah nak prepare porridge utk my love Mika.

Dah lama sangat rasa mama tak share story pasal Mika. My cutey baby dah nak masuk 8 months this coming Monday. with weight around 6 kilos. tiny! yup he still tiny baby but don't worry he is healthy and sound baby. selera makan is good. dia suka porridge prepared by his big momma. (Will update with detail soon with the picture of course).

Abang Iqbal pulak he is so active. Everyday with different story from him. Macam hari ni dia bagitau kat school dia jadi 'ayah' masa mama dtg nak jemput anak-anakku ini. Then, mama pun tanya ler staff kat school tuh. Diorang cakap pagi tadi diorang main pakai uniform ada jadi doctor, cikgu and ada jadi ayah, mak and anak-anak. and my big boy jadi ayah ler. (bagus jugakkan ada aktiviti macam ni kat day care dia) Macam dalam 'Balamory' pulak rasanya.

Pastu rupanya Iqbal dah siapkan his own masterpiece tau. Dia colored no 1. Masa tuh cikgu Ana tanya mana no. 1 terus dia capai no tuh. rupa nya dia dah kenal no yer anak mama sorang nih. Actually kami as parent memang plan nak ajar but not too stress on those thing la. we guna cara main2. Rupanya dia cepat tangkap apa yang kita ajarkan. Hebat kan anak mama & papa nih.

p/s: papa dah panggil sebab dah time utk anak2 tidor. Biar mama menulis sampai pagi pun bole nih. Will update later.







1 comment:

mombloggersplanet said...

Hi all moms,

I have just launched a new listing for Malaysian moms/women blog. It's called the BlogDirectory.

You're invited to list your blog there, together with other Malaysian mom bloggers. The Blog Directory
is categorised by states to make it easy for you to connect with other moms closest to you.

Please visit http://www.mombloggersplanet.com/blogdirectory

And, appreciate if you could tell your blogger friends about it. It's free!

Thank you and have a nice day!